Jan 1, 2010

abah..abah..

tadi kami 1 famili pergi jemputan kawin kawan lama abah masa askar dulu
sebelum pegi rumah yg berkenaan tu kami singgah makan mcd kat taman teknologi area bukit jalil.

disebabkan pagi lagi, so menu mcd still on breakfast menu

aku pilih la set burger dgn telur..

dah duduk, aku pun makan..

sebenarnye xde kaitan pun dgn tajuk kat atas

saje je nk blagak yg aku mkn mcd dgn famili aku pagi td

haha~

______________________________________________________________________________
ok2, lets get serious!

dipendekkan ceritera, sampai2 je kat majlis kawin tu:

kawan abah pun cakap, "ni anak no 2 aku yg kawin ni, tinggal sorang lagi la yg belum lepas"


abah pun "oo.."

kawan abah pun tanye "bile lg ko nk ade menantu?"

dalam hati aku, aku dah agak dah mesti soalan mcm tu akan keluar
sebelum2 ni dah kena dah

abah pun jawab, "xtau la die, semua atas die(aku la tu!)"

kesian gak kat abah..aku baru 21..hati pun xterdetik nak kawin lg..
keje pun belum..nk kumpul duit bkn sebulan, 2 bln..tp umur abah
dah nk masuk 60 dah brp thn lg..

tu la abah, kawin lambat sgt..klu x skrg mesti dah ade cucu

xpe la, sabar je la abah..

fais buat grand2 klu kawin nnt..

insya Allah

10 comments:

Farhana said...

Abah abah.. Ahaks.. Takpe, fais.. Skang umo 21.. Lagi 7, 8 tahun??? Hehehe.. Kawen jek trus laa dpat anak yek.. Ahaks.. ;p

ini q i L L said...

abah tu jeles tgk anak org lain kawen kut. hehe...

lieya orange M.I. said...

...wowww, bestnyerr abah dah bg line nak kahwin...
...tp guy umur 21 thn kahwin, still muda lg ooo...
...kahwin nnt jemput laa..heheee

ahmad fais ishak said...

5 thn lg, dnt wory!
hehe..

qellissa said...

uik...baru 21 tahun..nanti da 30 baru leh tawen..hihihi

Lovely Emy said...

erk, baru 21. xkan la nak kawin lg kan.. tapi, kesian kat abah tu..

Wanie-san said...

La...umor baru 21thn..mmg ler xkawen lg..lelaki plak 2...biasela..sian ayah kamu....

Cheno said...

kawen kang jgn lupe jemput.
walaupun xkenal. hahaha :p

.millalara. said...

aloh3.. baru 21 kot~

takpe2.. suruh abah bersabar ye..
ke dak fais tu ha yg dah xsabar ;)

ahmad fais ishak said...

cheno:mesti hebah kat semua blogger

milla:boleh bersabar lagi.. belajar pun tak habis lagi..hehe

Post a Comment