Dec 26, 2009

nostalgia dulu-dulu : komik alam perwira

kepada peminat2 komik alam perwira :

aku kenal komik ni sejak aku darjah 1 (darjah 1 ke tadika,aku ingat) dlm byk2 komik,komik ni la yg paling bagi impak mendalam dlm diri aku antaranye aku mula brangan kononnye aku ni ada power mcm character dlm komik ni.. haha..

dulu komik alam perwira ni aku xpernah miss, bapak aku pun minat, die yg beli, aku baca je..kalau lewat beli aku tarik muka hehe.. tp sayang, semua buku2 tu dah hancur dek bahana bawak balik kampung.. (jadi alas makan)

lately aku ada jumpa blog somebody ni yg scan n display komik nostalgia tu, klu korang berminat boleh klik mereka2 ni :


http://projekpendekarlaut.blogspot.com

http://cyclonmaster.blogspot.com



ji fat (hero dlm komik ni)


duke ji chang (bapak si ji fat)


ji kao (abang si ji fat)


orang2 kuat duke ji chang


maharaja zhou (org jahat)


antara orang2 kuat maharaja zhou


sami besar


sami roh


tuan punya kota khayalan
(antagonis yg paling faveret)


sang pipit merah
anak tuan punya kota khayalan
(daya tarikan komik ni! cair aku dibuatnye dulu! lg2 scene time die mandi)



sang naga hijau
anak tuan punya kota khayalan

(karektor yg paling aku minat skali, segak bgaya)



sang harimau putih
anak murid tuan punya kota khayalan



sang kura hitam
anak murid tuan punya kota khayalan




ifrit utama
tok guru maharaja zhou



rahib esa
tok guru ji fat



sang harimau muda
anak murid ji fat



tok bulu hijau



tok harimau bintang



tok waja cacat



tok rajawali

_______________________________________________
*sila klik gambar untuk kepuasan yg melampau*

kematian sang kura hitam


kematian tuan punya kota khayalan




kematian sang naga hijau


kematian sang pipit merah & sang harimau putih



kepada peminat2 alam perwira :

ade banyak lagi yg aku nk share..aku akan update dari masa ke semasa..
memandangkan aku ada entry lain lagi nak share, aku publish ni dulu






3 comments:

Tukang Terjun said...

kalau lu banyak duit, alam perwira, dewata raya, raja rimba, pedang setiawan, anak-anak wira, semua nih still bole dapat full set kat kilang dia..

Mohd Khoddri said...

kilang dia kat mane ye

MOHD BAHARUDDIN ABDUL RAHIM said...

Kilang dia kat mana bro

Post a Comment